KNEDLE Z BUŁEK

KNEDLE Z BUŁEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki czerstwe

    10
  • sól

    1 łyżeczka
  • mleko

    1/2 litra
  • jajka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki rozdrabniamy mikserem lub blenderem. Można też ręcznie. Siekamy natkę pietruszki. Do bułek wlewamy mleko dodajemy sól i natkę pietruszki oraz wbijamy jajka.
Wyrabiamy masę podobną do masy kotletów mielonych.
Formujemy knedle i wrzucamy do osolonej gotującej się wody na około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

01.12.2011 08:32
fajne

Barbara55

11.10.2011 17:27
o to jest jadalne?

szajba2

07.10.2011 13:23
o jej

kielcok1

21.08.2011 18:26
o jej i to się da jeść

pioge7

05.12.2010 11:54
świetne

MAŁGORZATA108

28.07.2010 15:45
Ale knedle bez nadzienia?

halina17

05.06.2010 21:53
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat