Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski pszenne na mleku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 25 dag
mąka pszenna 5 dag
jajko 2 szt
mleko 1 1/2 litra
cukier dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski pszenne na mleku

Wykonanie:
Zagotować szklankę mleka, zalać otręby, dodać trochę wody i odstawić do napęcznienia. Następnie wsypać mąkę, jajka i przyprawy do smaku, po czym wyrobić ciasto. Zagotować wodę kłaść łyżką kluseczki, ugotować i odcedzić. Resztę mleka ugotować, zalać kluseczki i doprawić w razie potrzeby. Pysznie smakują również ze świeżymi ziołami z dodatkiem oliwy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak