Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana pod puszystymi ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby
pomidory
cebula
brązowy sos
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana pod puszystymi ziemniakami

SKŁADNIKI: 6 - 8 latających ryb - użyliśmy filetów z mintaja, 2 pomidory w plasterkach, 2 cebule pokrojone w plasterki, 2 ugotowane na twardo jajka w plasterkach, sos brązowy, 1 rozkłócone jajko, bułka tarta, puszyste ziemniaki.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę wyfiletować. Można zamarynować w mieszance soli, pieprzu, ostrej papryki, natki pietruszki i drobno posiekanej cebuli. Panierować w jajku i bułce. Usmażyć. Połowę ryby wyłożyć w żaroodpornym naczyniu. Na rybie ułożyć połowę plasterków cebuli, pomidorów oraz jajek. W tej samej kolejności ułożyć warstwy pozostałej ryby, cebuli i jajek. Polać sosem. Przykryć warstwą puszystych ziemniaków i zapiekać w temperaturze 170 stopni przez 30 - 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 22.03.2011 17:16
fajne
PaniMISIOWA 22.03.2011 17:16
fajne
Ewa104 13.09.2010 11:10
Pychotka!
SmacznaPyza 12.09.2010 16:23
ja się kiedyś chyba do Was wproszę - same pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak