Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
marchewka 1 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami

Szynkę myjemy, osuszamy, i kroimy w 1 cm plastry lub w dowolne kawałki. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plastry. Cebule kroimy w piórka, paprykę w kosteczkę. W naczyniu żaroodpornym układamy pokrojone ziemniaki, następnie szynkę. Wszystko przykrywamy pozostałymi warzywami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 1 godzinę 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 27.05.2015 16:54
Smacznie wygląda
fotoviderek 25.05.2015 20:34
Chętnie bym skosztował :)
ania2610 25.05.2015 18:28
pyszne danie, wzmaga apetyt :)
Anna133 25.05.2015 17:54
wygląda obłędnie smacznie ;)
cukiereczek 25.05.2015 16:52
smaczne danie
Wafelek2601 25.05.2015 16:50
Pyszności.
marcia7 25.05.2015 16:05
bardzo apetycznie to wygląda
Jadwiga/Jaga85 25.05.2015 15:29
bardzo smacznie!
VioletoweKucharzenie 25.05.2015 15:19
Mocno doprawiona szynka wieprzowa pieczona z warzywami jest świetnym obiadem, który sam się robi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak