Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie musztardowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek zielony 3,5 kg
woda zimna 6 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 3 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 5 łyżek
koper świeży 1 wiązka mała
czosnek ząbki 8 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki obrać ze skórki i pokroić na 4 części podłużne, ułożyć pionowo w słoikach ,dodać koper i czosnek.
Zalewa: zagotować wodę z cukrem i solą . Po zagotowaniu dodać ocet, gdy wszystko się zagotuje dodać musztardę i mieszać . Gorącą zalewą zalać ogórki i pasteryzować 10 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 27.05.2015 18:36
najlepsze!!
gosia561 25.05.2015 16:31
robiłam i polecam ten wyjątkowy dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak