Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
mleko
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ziemniaki

SKŁADNIKI: 2 szklanki ugotowanych i przepuszczonych przez praskę ziemniaków, 1/2 szklanki gorącego mleka, 1 i 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka masła lub margaryny, 3/4 szklanki tartego sera (opcjonalnie), 2 rozkłócone żółtka, 2 ubite na sztywno białka.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać ziemniaki, mleko, sól, pieprz oraz masło. Wymieszać na puszystą masę. Dodać ser i żółtka. Wymieszać. Dodać białka. Wymieszać. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez ok. 45 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.06.2011 07:17
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak