serduszka z dżemem truskawkowym

serduszka z dżemem truskawkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mąka

    250 gram
  • jajka

    2 sztuki
  • cukier

    120 gram
  • masło

    90 gram
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki

dodatkowo

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem. Wbić jajka. Dalej ucierać do powstania jednolitej masy . Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy. Wyrobić ciasto. Następnie schłodzić w lodówce( pół godziny). Ciasto wałkować na stolnicyna grubość 0,5 cm. Wykrajać nożem prostokąty o wymiarach 6x12 cm. Powstałe prostokąty podzielić na dwie części. Pierwszą część układać na blachę wysmarowaną margaryną. Z prostokątów drugiej części wykrajać foremką serca. Następnie układać na blachę. Jajko rozbić widelcem w kubku, smarować pędzelkiem każde ciastko. Piec w 180 stopniach przez ok.15 minut. Upieczone ciastka przełożyć dżemem.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mikrusiak

25.05.2015 19:42
dla drugiej połówki w sam raz do kawy...;D

Zdzisław

25.05.2015 16:44
takie słodkości wręcz kocham

Wiktoria29

25.05.2015 14:02
fajne ciasteczka

kloruś

25.05.2015 12:35
wygląda fantastycznie! chętnie bym się skusiła!

Futka

25.05.2015 10:25
Cudowne, urocze i pyszne serduszka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat