Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serduszka z dżemem truskawkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka 250 gram
jajko 2 sztuki
cukier 120 gram
masło 90 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

dodatkowo

jajko

Przepis i sposób przygotowania na: serduszka z dżemem truskawkowym

Masło utrzeć z cukrem. Wbić jajka. Dalej ucierać do powstania jednolitej masy . Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy. Wyrobić ciasto. Następnie schłodzić w lodówce( pół godziny). Ciasto wałkować na stolnicyna grubość 0,5 cm. Wykrajać nożem prostokąty o wymiarach 6x12 cm. Powstałe prostokąty podzielić na dwie części. Pierwszą część układać na blachę wysmarowaną margaryną. Z prostokątów drugiej części wykrajać foremką serca. Następnie układać na blachę. Jajko rozbić widelcem w kubku, smarować pędzelkiem każde ciastko. Piec w 180 stopniach przez ok.15 minut. Upieczone ciastka przełożyć dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 25.05.2015 19:42
dla drugiej połówki w sam raz do kawy...;D
Zdzisław 25.05.2015 16:44
takie słodkości wręcz kocham
Wiktoria29 25.05.2015 14:02
fajne ciasteczka
kloruś 25.05.2015 12:35
wygląda fantastycznie! chętnie bym się skusiła!
Futka 25.05.2015 10:25
Cudowne, urocze i pyszne serduszka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak