Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
woda 5 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól 1 łyżka
olej 1 łyżka
miód 1 łyżka
cebula biała
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie octowej

Paprykę myjemy, wykrawamy ziarna i dzielimy na części. Do umytych słoików wkładamy kilka plasterków cebuli, układamy paprykę, do której wkładamy liścia laurowego oraz kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Zalewamy przygotowaną zalewą, w której miód i sól rozmieszujemy. Zamykamy słoiki. Gotujemy 10 minut od zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.01.2012 13:59
zawsze kupuj?, mo?e si? skusz? i zrobi?
ajres 18.01.2012 21:04
lubie taka
ajres 18.01.2012 21:04
lubie taka
agogo2 05.09.2011 22:48
dobre
agogo2 05.09.2011 22:48
dobre
Sylwia56
Sylwia56 05.06.2011 15:30
fajna
iwona332 19.08.2010 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak