Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 2 szklanki
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 16 g
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyzeczki
maliny świeże 1,5 szklanki
bita śmietana
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z malinami

Kefir wlać do miseczki, wbić jajko, wsypać cukry, dodać sodę oczyszczoną, sól, zamieszać. Wsypać mąkę, przemieszać. Dodać maliny, ponownie delikatnie wszystko zamieszać. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z cukrem pudrem, udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.08.2013 23:10
lubię takie racuszki
Ela15 01.03.2013 08:14
z malinami nigdy nie jadłam
Katarzyna59 10.11.2012 20:05
super
czekoladka_m 20.10.2012 18:29
z malinami jeszcze nie jadłam, ale pysznie się prezentują:)
Koper 04.10.2010 06:19
Z malinami racuchów jeszcze nie robiłam, bo myślałam, że te pesteczki będą przeszkadzać, ale chyba spróbuje :)
justyna111 29.09.2010 16:39
super
Lidia11 29.09.2010 16:06
apetyczne
iwa643 23.08.2010 12:42
apetyczne
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:19
ale pyszne tez robie takie w domu
marzencia2007 23.08.2010 11:02
jutro bede robic racuszki :)
plocia 17.08.2010 09:28
muszą być smaczne, choć robię często z jabłkami
Monika193
Monika193 16.08.2010 16:45
wspaniały pomysł, ja zawsze robię z jabłkami
krzyniu1984 16.08.2010 11:10
pyszne!
babeczka007 15.08.2010 20:49
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak