Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jeżynami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 2 szklanki
mąka pszenna 2,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 16 g
sól 0,5 łyżeczki
jeżyny 1,5 szklanki
olej do smażenia
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jeżynami

Kefir wlać do miseczki, wbić jajko, wsypać cukry, dodać sodę oczyszczoną, sól, zamieszać. Wsypać mąkę, przemieszać. Dodać jeżyny, ponownie delikatnie wszystko zamieszać. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z cukrem pudrem, udekorować świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 31.05.2013 15:03
palce lizac :)
caralajna 27.08.2012 07:45
wspaniale wyglądają, chętni bym zjadła
olkaaa 11.04.2012 08:14
super
Iwona56 14.03.2012 21:21
smakowite
bami 23.02.2012 14:58
Przesmacznie wyglądają! :)
Kopiko1983 30.10.2011 10:25
Jakie pyszne! Mniam...
Gosia32
Gosia32 29.07.2011 14:24
wyśmienite
mehia 05.05.2011 19:05
ale ładne
MAR3STA 11.03.2011 16:13
super, na zdjeciu to prawie jak wisienki w środku;)
Sarenka 28.01.2011 17:31
Zdjecie skutecznie zacheca do skorzystania z przepisu.
justyna111 29.09.2010 16:41
pycha
Lidia11 29.09.2010 16:03
super
Margo1 19.08.2010 14:36
Świetny przepis
polly66 19.08.2010 07:57
a akurat wczoraj byłam na jeżynach;)
plocia 17.08.2010 09:23
smacznie wyglądają
Monika193
Monika193 17.08.2010 08:25
muszę wypróbować
Małgorzata113 15.08.2010 09:33
ale smakowite
Gosia40 14.08.2010 21:47
Wyglądają fantastycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak