Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem do ciasta kruchego czy naleśników

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce 2 puszki
jabłka 2 kg
rabarbar 70 dag
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dżem do ciasta kruchego czy naleśników

Kroki postępowania

1
ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w niedużą kostkę.
Krok 1 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
2
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Podobnie robimy z rabarbarem.
Krok 2 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
3
Rabarbar wkładamy do garnka, podlewamy około 1/2 szklanki wody i przesmażamy go.
Krok 3 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
4
Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy.
Krok 4 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
5
Dodajemy jabłka pokrojone.
Krok 5 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
6
wszystko ze sobą mieszamy. Zostawiamy na ogniu co jakiś czas mieszając aż jabłka się połączą z rabarbarem.
Krok 6 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto
7
Dodajemy do smaku cukier. Ilość zależna od tego jak słodki chcemy mieć nasz dżem. rabarbar jest kwaśny także cukier zazwyczaj jest potrzebny.

Nadzienie idealne do naleśników czy ciasta kruchego.
Krok 7 - dżem do ciasta kruchego czy naleśników foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak