Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
cukier 1,5 szklanki
olej 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1,5 szklanki
orzechy włoskie 3/4 szklanki
wiórki kokosowe 0,5 szklanki
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie składnikiki
Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto
2
Oddzielamy białko od żółtka, białko ubijamy na sztywną pianę po czym dodajemy żółtka i całość miksujemy
Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto
3
Dodajemy mąkę, sodę oraz olej
Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto
4
całość miksujemy
Krok 4 - Ciasto marchewkowe foto
5
orzechy obieramy i blendujemy to samo robimy z marchewką, rodzynki natomiast zalewamy wrzątkiem aż spęcznieją
Krok 5 - Ciasto marchewkowe foto
6
Tak przygotowane składniki dodajemy do zmiksowanej masy i całość mieszamy szpatułką
Krok 6 - Ciasto marchewkowe foto
7
Przelewamy na formę i posypujemy wiórkami kokosowymi
Krok 7 - Ciasto marchewkowe foto
8
Piec około 60 min w temperaturze 180 C do tak zwanego "suchego patyczka"

Życzymy Smacznego!!!
Krok 8 - Ciasto marchewkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.05.2015 17:31
bardzo lubię ciasto marchewkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak