Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z pulpecikami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 l
ziemniaki 3-4
marchew 1
cebula 1
śmietana 300 ml
sól
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
mięso mielone 200g
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z pulpecikami

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę pokroić w kostkę.
Rosół wlać do garnka, dodać ziemniaki i marchewkę, pokrojoną cebulę i zioła.
Gotować do miękkości warzyw, dodać ogórki. Mięso wymieszać z jajkiem doprawić o smaku solą i pieprzem, w razie potrzeby dodać bułki tartej łyżkę lub dwie , wyrobić i formować małe kuleczki wielkości orzecha laskowego. Wrzucać od razu do zupy, ostrożnie mieszać i gotować jeszcze przez chwilę, Na koniec dodać śmietanę (uprzednio do śmietany dodając nieco zupy dla zahartowania śmietany).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 26.02.2016 13:21
Wygląda cudownie
Grazyna0211 24.05.2015 17:06
smaczna zupa
mami93 24.05.2015 12:10
pięknie zdjęcia :) podoba mi się ten rustykalny klimat
ben-ka 23.05.2015 17:13
Wygląda bardzo apetycznie!
2milutka 23.05.2015 15:53
o kurna ! ale dobra zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak