Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z fasoli z grzybami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 700 g ugotowana
ziemniaki ugotowane 500 g
jajko 2
oliwa 50 ml
grzyby suszone 3 łyżki (sproszkowane)
sól
pieprz
estragon
majeranek
chili
cebula 1
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli z grzybami

Fasolę i ziemniaki zemleć, dodać drobno posiekaną cebulę , oliwę , jajka i przyprawy do smaku (po sporej szczypcie, chili z umiarem. Wsypać sproszkowane grzyby, dodać 1/4 szkl wody i wyrobić masę. Włożyć do natłuszczonej foremki keksówki lub w dwie mniejsze.
Piec ok 30 min w temp 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.05.2015 15:17
smakowita propozycja
barbara11561 23.05.2015 14:39
wygląda bardzo pysznie:)
Benita 23.05.2015 13:05
Super pomysł na pasztet.
inka2012 23.05.2015 11:48
smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak