Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z mozzarellą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 1 szkl
mozzarella 1 kulka
sól 1 łyżeczka
woda 3 szkl
masło 1 łyża

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z mozzarellą


Kaszę wymieszać z wodą, dodać masło i sól. Ugotować aż kasza wchłonie cały płyn.
Zestawić z ognia, dodać pokrojoną mozzarellę i energicznie mieszać aż sały ser rozpuści się.
Polentę (mamałygę) przelać do foremek lub wyląć do jednej dużej. Po wystudzeniu polentę można zapiekać, odsmażać lub odgrzewać w mikrofali.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 26.02.2016 13:21
Wygląda cudownie
mikrusiak 23.05.2015 16:36
ale ładne :) arcydzieła...:)
misia53 23.05.2015 16:35
ależ pieknie wymysliłas
mirosława4 23.05.2015 14:52
apetyczne !
barbara11561 23.05.2015 14:50
bardzo smacznie wygląda:)
Benita 23.05.2015 13:01
Wyglądają cudownie
Gracer 23.05.2015 11:29
smakowo się zapowiada
inka2012 23.05.2015 11:28
smakowicie wyglądają :)
Grazyna0211 23.05.2015 10:56
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak