Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka
pesto
suszone pomidory
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z pesto

Kroki postępowania

1
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki, w razie potrzeby rozbijamy tłuczkiem.
Krok 1 - Indyk z pesto foto
2
Każdy kawałek przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem oraz smarujemy pesto. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę
Krok 2 - Indyk z pesto foto
3
Indyka układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory.
Krok 3 - Indyk z pesto foto
4
Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut lub dłużej, w zależności od grubości mięsa. Posypujemy świeżymy listkami bazylii. Podajemy np. ze świeżą sałatką.
Krok 4 - Indyk z pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.05.2015 18:53
smaczne połączenie
Pani Domu 23.05.2015 10:53
dobre mięsko
Iwusia 22.05.2015 22:12
wspaniałe połączenie
RenataZ-et 22.05.2015 21:49
smaczne połączenie
Łukasz15 22.05.2015 21:00
Bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak