Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło koperkowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 600 mililitrów
sól 1/2 łyżeczki
koprek Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło koperkowe

Wychłodzoną śmietanę, przelać do miski miksera, miksować na najwyższych obrotach około 15 minut.
Po tym czasie, powinny się pojawiać pierwsze grudki masła, miksować jeszcze chwilę.
Odlać maślankę, masło odcisnąć, włożyć do miski, dodać sól i suszony koperek, zmiksować.
Tak zmiksowane masło, przełożyć do gazy, przepłukać z resztek maślanki, dokładnie odcisnąć.
Przełożyć do pojemniczka w którym będzie przechowywane, wstawić do lodówki.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.05.2015 21:54
nie robiłam takiego a na pewno bardzo smaczne
MałaMi89 23.05.2015 14:40
Muszę kiedyś spróbować :)
Skotka 22.05.2015 22:13
Bardzo lubię smakowe swojej roboty masełka:)
Iwusia 22.05.2015 22:12
lubię takie masełko i też często robię
Łukasz15 22.05.2015 21:01
Pyszne masełko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak