Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śliwkowo-kakaowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
jajko 3 szt
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
śliwki wydrylowane 250 g
cukier waniliowy 1 opak
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 3/4 kost
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowo-kakaowe

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą.
Margarynę stopić i ostudzić. Śliwki pokroić w kostkę. Margarynę wymieszać z mąką i dodatkami, dodać jajka i cukier, oraz cukier waniliowy i zmiksować. Wyrobić na jednolitą masę.
Najpierw położyć połowę białego ciasta.
Drugą połowę wymieszać z kakao.
Dodać owoce i wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy i wstawić do nagrzanego do 200 stop. piekarnika. Upiec na złoty kolor.
Można ciasto polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 25.04.2012 23:41
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak