Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane łososiem i ricottą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 20 sztuk
łosoś wędzony 150 g
ser ricotta 250 g
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Porada

Najlepiej użyć łososia wędzonego na gorąco.

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane łososiem i ricottą

Kroki postępowania

1
1. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu (ok 12 minut). Ricottę, drobno posiekaną pietruszkę i pokrojonego łososia wrzucamy do miski.
Krok 1 - Muszle nadziewane łososiem i ricottą foto
2
2. Farsz doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Muszle nadziewane łososiem i ricottą foto
3
3. Ugotowane muszle hartujemy zimną wodą i odcedzamy. Napełniamy farszem. Smacznego.
Krok 3 - Muszle nadziewane łososiem i ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.06.2015 20:26
wyglądają apetycznie
Kuchenka 23.05.2015 09:38
super, pięknie
misia53 22.05.2015 20:48
smakowicie wyglądają
Bernadeta1 22.05.2015 18:02
super kolacja takie muszle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak