Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1,5 kg
ząbki czosnku 3 ząbki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
folia aluminiowa 1 szt
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca

Mięso opłukać,osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z solą , pieprzem, majerankiem i oliwą.Owinąć folią i włożyć do lodówki na 3 godz.Po tym czasie wyjąć i przełożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego.Ułożyć tłuszczykiem do góry.Wstawić do piekarnika i piec 1 godz w 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.05.2015 09:45
smaczne mięsko
w mojej kuchni 23.05.2015 00:09
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak