Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały chlebuś
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowity wypiek
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    smakowity chlebek
  • 1
    logo_blog_dom
    Opublikowano

    dom-agi

    Ciekawy przepis!
  • 1
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo lubię ulepszać i zmieniać podstawowe sprawdzone wielokrotnie przepisy - dodaję różne składniki, a część zastępuję innymi i za każdym razem powstaje zupełnie inne chlebek :)
  • 1
    119498636427229091muffin_jean_victor_balin_.svg.hi
    Opublikowano

    cooked

    super przepis, rewelacyjny chlebek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Czyki

    Cudownie wyrósł, chętnie się poczęstuję:)
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    Wygląda rewelacyjnie :) na zakwasie z kapusty jeszcze nie robiłam ale chętnie wypróbuję przepis :)
  • 1
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Koniecznie spróbuj i oceń, czy odpowiada Tobie ten smak, bo nie każdy go lubi... Ja często zastępuję część wody właśnie sokiem z kiszonej kapusty albo kiszonych ogórków, aby wyostrzyć smak zwłaszcza pszennego chleba na drożdżach :) Czasami w efekcie nieźle zastępują zakwas ;)
  • 1
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Chlebek idealny :)
  • 1
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    zakwas z kapusty .... nie wpadłabym na to
  • 1
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Olu, spróbuj koniecznie - zakwas z kapusty i ogórków kiszonych idzie u mnie na bieżąco do pszennego chleba na drożdżach :) Wyostrza smak i nieraz trudno uwieżyć, że to nie pieczywo typowo zakwasowe ;)
  • 1
    010
    Opublikowano

    2milutka

    bardzo ciekawy przepis ja robiłam też na kiszonym soku z ogórków :)
  • 1
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Ja bardzo często robię właśnie z sokiem z kiszonych ogórków, bo mam swoje :) A kiedy kupię dobrą kapustę, to zazwyczaj wypijam odciśnięty nadmiar soku, bo go uwielbiam ;) Tylko czasami uda mi się zlać nadmiar do słoiczka lub butelki i schować głęboko w lodówce właśnie z przeznaczeniem na chlebek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janina

    Z taki składnikiem chleba nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszny chlebek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Piekłam już różne chlebki, ale zazwyczaj na drożdżach. Zakwasu jakoś się boję, a tu dodatkowo na kapuście... Rewelacyjny pomysł i widać, że chlebek wyszedł przepyszny :)
  • 1
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Na samym zakwasie piekę niezwykle rzadko, zawsze mam obawy, że jest jeszcze zbyt słaby ;) Do chlebków drożdżowych dodaję zakwas wyłącznie dla wzbogacenia smaku i zmiany konsystencji :) A właśnie w zamian na zakwas używam kwasu z kapusty lub domowych ogórków kiszonych :)
  • 1
    dsc_0054
    Opublikowano

    Małgorzata Pin

    Samo zdrowie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !