Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki ziołowe z pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowiny zrazowej 20 dag
cebuli czerwonej 1 szt.
czosnku 2 ząbki
majeranku 2 łyżeczki
jajek 2 szt.
kaszy manny 2 łyżki
pieczarek 8 szt.
oregano 1 łyżeczka
olej do smażenia
Rama Cremefine do gotowania 2 łyżki
lubczyk 1/2 łyżeczki
filet z indyka 30 dag
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki ziołowe z pieczarkami

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i przemielić przez maszynkę. Pieczarki opłukać i 6 gotować przez 10 minut. Ostudzić i pokroić w plastry. W misce wymieszać zmielone mięso, obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, kaszę mannę, pieczarki i wszystkie zioła. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie składniki. W garnku zagotować 1/2 szklanki wody i włożyć pokrojone pozostałe pieczarki. Dodać sól, pieprz i dusić do miękkości. Z masy mięsnej formułować małe kulki i lekko podsmażać na oleju. Przełożyć do sosu pieczarkowego i całość dusić około 30 minut. Sos Ramą Cremefine do gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 01.03.2012 17:59
świetne
Baska Kaska 05.10.2011 09:36
pyszne
Kopiko1983 16.05.2011 06:39
Apetyczne, oj, baaardzo apetyczne :)
Karolina92 03.01.2011 10:11
kuszace :)
Mysiunia 31.12.2010 13:42
bardzo takie lubie:)
Misiek1 16.08.2010 09:07
Mniam... Az chciałoby się zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak