Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z włoszczyzną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karpia 2 szt
cebula 1 szt
marchew 2 szt
seler 1 mały
czosnek 2 ząbki
ocet winny 1-2 łyżeczki
bulion warzywny 2 szkl
cytryna
masło 1 łyż
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z włoszczyzną

Kroki postępowania

1
Rybę płuczemy i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem oraz obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przepuszczamy przez praskę.
Krok 1 - Karp z włoszczyzną foto
2
W rondlu rozgrzewamy masło. Szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy warzywa całość chwilę smażymy. Następnie zalewamy bulionem. Doprawiamy do smaku octem i przyprawami.
Krok 2 - Karp z włoszczyzną foto
3
Dodajemy pokrojonego w mniejsze kawałki karpia i gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut. Na półmisek przy pomocy łyżki cedzakowej wyjmujemy warzywa i na jarzynach układamy kawałki karpia.
Smacznego!
Krok 3 - Karp z włoszczyzną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 22.05.2015 17:37
Moja ulubiona rybka :)
pestka 22.05.2015 09:04
smaczne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak