Sposób przygotowania
Do ziemniaków dodać stopione masło, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ubite z solą i pieprzem żółtka, zieleninę i przyprawy, a na koniec ubitą pianę z białek. Jeśli masa jest zbyt rzadka, można dodać trochę bułki tartej.
Masa pieczarkowa: Pieczarki udusić na maśle, oprószyć solą i pieprzem, mąką, zalać śmietaną, dodać zieleninę i chwilę podgrzewać stale mieszając.
Tortownicę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, delikatnie wyłożyć masę pieczarkową i znów masę ziemniaczaną.
Posypać wiórkami zimnego masła i tartą bułką.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 60 minut.
Masa pieczarkowa: Pieczarki udusić na maśle, oprószyć solą i pieprzem, mąką, zalać śmietaną, dodać zieleninę i chwilę podgrzewać stale mieszając.
Tortownicę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, delikatnie wyłożyć masę pieczarkową i znów masę ziemniaczaną.
Posypać wiórkami zimnego masła i tartą bułką.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 60 minut.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
jasiek