Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet miodowo-pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filety z kurczaka 2

Marynata/glazura

Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
miód 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
skórka pomarańczowa z całej pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Filet miodowo-pomarańczowy

1. Filety z kurczaka umyj i powycinaj błonki. Pokrój na mniejsze kotlety i ponacinaj.
2. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
3. Kurczaka zamocz w marynacie i odstaw na jakiś czas.
4. Grilluj kurczaka po ok.6 min z każdej strony, polewając go pozostałą marynatą
5. Smacznego ! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 21.05.2015 12:51
cudownie aromatyczny
w mojej kuchni 21.05.2015 12:22
pyszne danie na talerzu
aginaa 21.05.2015 12:16
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak