Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 bit na biszkopcie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 jajek
szklanka cukru 1 szkl
•1 czubata szklanka mąki
•2-3 łyżeczki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
•1 łyżka wody
•1 puszka mleka skondensowanego (gotowanego, słodzonego)
•1 masło extra
•8 paczek krakersów Lajkonik 70g
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: 3 bit na biszkopcie

Składniki:

•biszkopt

•6 jajek
•1 szklanka cukru
•1 czubata szklanka mąki
•2-3 łyżeczki kakao
•1 łyżka oleju
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•1 łyżka wody
•1 puszka mleka skondensowanego (gotowanego, słodzonego)
•1 masło extra
•8 paczek krakersów Lajkonik 70g
•polewa czekoladowa
•posiekane orzechy włoskie




Przygotowanie:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Razem ubijać. Dodać resztę składników (wodę na końcu). Wymieszać. Piec w dużej prostokątnej blaszce ok. 30-40 min. w temp. 170 st. Po upieczeniu biszkopt podzielić na dwie części.

Masa: Masło utrzeć na krem, dodając łyżką stopniowo mleko skondensowane (ugotowane na masę krówkową, ostudzone).



Składać ciasto:

•1/2 biszkoptu
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•1/2 biszkoptu

Całość polać polewą czekoladową i posypać siekanymi orzechami. Odstawić do przegryzienia się składników. Trzymać ciasto w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 17.12.2011 14:42
lubię ciasta z biszkoptem :)
Allice 08.12.2011 10:30
pychotka
rosik93 16.08.2010 20:27
Oj chętnie bym zjadł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak