3 bit na biszkopcie

3 bit na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 jajek

  • szklanka cukru

    1 szkl
  • •1 czubata szklanka mąki

  • •2-3 łyżeczki kakao

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • •1 łyżka wody

  • •1 puszka mleka skondensowanego (gotowanego, słodzonego)

  • •1 masło extra

  • •8 paczek krakersów Lajkonik 70g

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

•biszkopt

•6 jajek
•1 szklanka cukru
•1 czubata szklanka mąki
•2-3 łyżeczki kakao
•1 łyżka oleju
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•1 łyżka wody
•1 puszka mleka skondensowanego (gotowanego, słodzonego)
•1 masło extra
•8 paczek krakersów Lajkonik 70g
•polewa czekoladowa
•posiekane orzechy włoskie




Przygotowanie:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Razem ubijać. Dodać resztę składników (wodę na końcu). Wymieszać. Piec w dużej prostokątnej blaszce ok. 30-40 min. w temp. 170 st. Po upieczeniu biszkopt podzielić na dwie części.

Masa: Masło utrzeć na krem, dodając łyżką stopniowo mleko skondensowane (ugotowane na masę krówkową, ostudzone).



Składać ciasto:

•1/2 biszkoptu
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•1/2 biszkoptu

Całość polać polewą czekoladową i posypać siekanymi orzechami. Odstawić do przegryzienia się składników. Trzymać ciasto w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

17.12.2011 14:42
lubię ciasta z biszkoptem :)

Allice

08.12.2011 10:30
pychotka

rosik93

16.08.2010 20:27
Oj chętnie bym zjadł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat