Mini pizze

Mini pizze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • oliwa

    8 łyżek
  • cienka kiełbasa

    60 plasterków
  • mozzarella w bloku

    12 plasterków
  • mieszanka meksykańska w słoiku

    1 słoik
  • sól czosnkowo ziołowa

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • drożdże świeże

    100 g
  • woda letnia

    1/2 l
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto.
Włożyć do miski lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrobić ciasto, rozwałkować na około 5 mm i wycinać kółka. ( mi wyszło 12 sztuk )
Placki ułożyć na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdy placek ułożyć po 5 plasterków wędliny tworząc coś w rodzaju słonka.
Mieszankę odsączyć z zalewy, na środku każdego placka z kiełbasą położyć po 1 łyżce mieszanki.
Na środku położyć po plasterku sera, posypać pieprzem, solą czosnkowo ziołową i papryką.
Odczekać około 10 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.
Gotowe polać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

24.03.2012 15:17
świetny pomysł na przekąskę

ewelinapac

30.09.2010 08:05
zjadła bym takie

polly66

18.08.2010 07:44
pizza i mozzarella, na pewno pyszne;)

unikat23

16.08.2010 22:14
No warte wypróbowania

Ewa111

15.08.2010 20:39
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat