Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w marynacie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
masło 10 dag
Musztarda francuska Prymat 3 łyzki
ocet balsamiczny 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1,5 łyżki
sól i pieprz do smaku
cząber 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marynacie

Kroki postępowania

1
Żeberka pokroić na małe porcje.

Krok 1 - Żeberka w marynacie foto
2
Masło roztopić. Do masła dodać ocet balsamiczny.
Krok 2 - Żeberka w marynacie foto
3
Wsypać paprykę słodką. Do smaku dodać sól oraz pieprz. Wsypać cząber, musztardę, całość wymieszać.
Krok 3 - Żeberka w marynacie foto
4
Żeberka natrzeć marynata
Krok 4 - Żeberka w marynacie foto
5
Na drugi dzień przełożyć do rękawa do pieczenia i piec przez 1 godzinę w temp. 190 stopni
Krok 5 - Żeberka w marynacie foto
6
Podawać na gorąco
Krok 6 - Żeberka w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:15
Dobre dla mięsożerców.
pajbek 20.05.2015 11:07
Będą pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak