Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem warzywnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

marchew 3-4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por 1 sztuka
seler 1/4
mięso mielone 500 gram
pomidory krojone z puszki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Ciasto naleśnikowe

mąka 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem warzywnym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone dopraw solą i pierzem. Podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj zioła prowansalskie.
Krok 1 - Naleśniki z farszem warzywnym foto
2
Marchew, pietruszkę i seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Pora pokrój w półokręgi. Pomidory odlej z zalewy ( troszeczkę jednak zostaw).
Krok 2 - Naleśniki z farszem warzywnym foto
3
Kiedy mięso się usmaży przełóż je do większego garnka i dodaj do niego warzywa, bez pomidorów.
Duś wszystko razem do momentu, aż warzywa zmiękną.
Krok 3 - Naleśniki z farszem warzywnym foto
4
Na koniec dodaj pomidory i duś kolejne 8 min.
Krok 4 - Naleśniki z farszem warzywnym foto
5
Kiedy farsz jest już gotowy smaż naleśniki z podanego przepisu.
Na każdy naleśnik wyłóż farsz. Smacznego!

Warto podać z jakimś sosem. W tym wypadku z sosem czosnkowym. :)
Krok 5 - Naleśniki z farszem warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.05.2015 13:05
fajny lekki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak