Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zupa włoska z muszelkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drobny makaron wloski Conchigliette (użyłam malutkich muszelek razowych) 250 g
2 puszki obranych i pokrojonych pomidorów 800 g
czosnek 2 duze zabki
SÓL, ŚWIEŻO ZMIELONY PIEPRZ
bulion drobiowy 1 z warzywami
fasola biała z puszki 200 g
oliwa 2-3 lyzki
bazylia świeża 2 garście liści
Do dekoracji:
bazylia świeża listki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zupa włoska z muszelkami

Makaron uggotowac al dente w osolonej wodzie, przeplukac zimna woda i odcedzic. Cebule i czosnek obrac i umyc, drobno pokroic. Fasole dobrze przepłukać. Listki bazylii drobno posiekac (bazylie można zastąpić natka pietruszki). Na patelni rozgrzac tluszcz i zeszklic cebule z czosnkiem. Zagotowac bulion wraz z pomidorami, dodac fasole i cebule z czosnkiem, gotowac 15 minut na niewielkim ogniu. Tuz przed zakonczeniem gotowania doprawic sola i pieprzem, dodac zielenine. Do głębokich talerzy lub bulionerek, wrzucic porcje makaronu (wg uznania), zalac goraca zupa, posypac startym, żółtym serem (nie żałować), przybrac zielenina (bazylia lub pietruszka) i spożywać na goraco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 30.06.2013 09:18
pyszna zupka
plocia 26.04.2013 22:31
Pomidorówkę to ja bym jadła i jadła...
Megi 25.08.2012 08:21
smakowicie wyglada
Anna133 07.01.2012 17:59
a ciekawe jak smakuje , próbował juz ktos zrobić taki przepis ?
barbara11561 04.12.2011 08:38
pysznie wygląda
PaniMISIOWA 20.11.2011 09:25
świetna! pożywana i rozgrzewająca :-)
caroline1983 23.10.2011 21:57
fajna, syta zupa :)
eli_555 24.08.2011 22:48
pyszna zupka
Izabela/bella81 31.07.2011 09:02
apetyczna
agnieszka189 01.09.2010 14:05
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak