Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorący deser czekoladowy z melisą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
kakao 4 łyżki
sól 1 szczypta
listki melisy 7 szt
miód wielokwiatowy 2 łyżki
chili Prymat 1 szczypta
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
mąka kukurydziana 1 łyżka
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Gorący deser czekoladowy z melisą

Z 0,5 l mleka odlać ¼ szklanki, a resztę wymieszać z kakao, solą (użyłam różowej soli himalajskiej), posiekanymi listkami melisy, chili, miodem prawdziwym wielokwiatowym i cynamonem , całość zagotować. Mleko w szklance wymieszać z mąką kukurydzianą i dodać ją do ugotowanego mleka z dodatkami. Gotować wszystko jeszcze 2-3 minuty mieszając aż trochę zgęstnieje. Wlać do szklanek, posypać wiórkami kokosowymi, dodatkowo można położyć kawałek gorzkiej czekolady i listki melisy. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 19.05.2015 16:52
Ochhh poproszę :))))
Rycerz
Rycerz 19.05.2015 15:27
taki deserek na uspokojenie.
jasiek 19.05.2015 14:10
gorąca czekolada zawsze najlepsza
irenka 19.05.2015 13:49
przepyszny deserek
inka2012 19.05.2015 13:15
pychota !!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak