Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik puszysty

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 kg
margaryna 1 i 3/4 kostka
cukier 30 dkg
jajko 10 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ser biały 1,5 kg
olejek migdałowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik puszysty

Z mąki, 3/ margaryny, 2 żółtek, 15 dkg cukru, 2 łyżek kakaoi 2 łyżeczek proszku do pieczenia zrobić ciasto. Wstawić na 2 godziny do zamrażarki. Podzielić na pół (spód i wierzch sernika) i zetrzeć na tarce o grubych okach.Zółtka z cukrem i margaryna utrzeć na białą masę, dodać bialko ubite na sztywno. Na końcu dodac ser (trzy razy przemielony) i wszystko dokładnie utrzeć. Na wierzch dac drugą wartswe stratego ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pati100015 23.09.2013 16:20
pyszny i ślicznie wyszedł na zdjęcie
Izabela28 31.08.2011 12:50
bardzo lubię sernik; apetycznie się prezentuje na zdjęciu:)
kotlet 06.05.2011 21:46
rewelacja
klaklak 05.05.2011 19:24
pycha
romanrafal
romanrafal 27.01.2011 17:42
pycha
aguus 15.08.2010 11:39
Pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak