Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki z nadzieniem budyniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
olej 100 ml
maślanka 250 ml
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 15 g
jajko 1 szt
sól
mleko 250 ml
budyń czekoladowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki z nadzieniem budyniowym

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukry, szczyptę soli. W drugiej misce łączymy jajko z maślanką i olejem. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Budyń czekoladowy gotujemy w 250ml mleka (połowa zalecanej ilości na opakowaniu), budyń musi mieć gęstą konsystencję. Do foremek nałożyć warstwę ciasta, nałożyć łyżeczkę budyniu, przykryć warstwą ciasta. Pic w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.10.2012 17:59
Ja tez muszę koniecznie wypróbować z budyniem!:)
Edyta31 30.09.2011 22:34
z budyniem jeszcze nie próbowałam, muszą być pyszne
Mati13 02.09.2011 11:53
pyszne:)
angelika14 28.06.2011 12:26
też mam taką foremkę do pieczenia jest super polecam a mufiny pierwsza klasa śliczności
Iwona45 17.05.2011 11:04
pycha
haniaa 09.11.2010 23:03
kapitalne... chyba kiedyś je zrobię :)
Monika193
Monika193 06.09.2010 06:12
mniam
RenataZ-et 03.09.2010 16:19
Tak branditka, szczerze polecam formy silikonowe. Są bardzo wytrzymałe i funkcjonalne, obecnie nie wyobrażam sobie wypieków bez nich.... :)
banditka 03.09.2010 14:55
Fajne mufiny a dobrze a takiej formie sie piecze?
mehia 17.08.2010 12:25
piękne :)
iwa643 14.08.2010 16:56
oj lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak