Mufinki z nadzieniem budyniowym

Mufinki z nadzieniem budyniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • olej

    100 ml
  • maślanka

    250 ml
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    15 g
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • mleko

    250 ml
  • budyń czekoladowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukry, szczyptę soli. W drugiej misce łączymy jajko z maślanką i olejem. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Budyń czekoladowy gotujemy w 250ml mleka (połowa zalecanej ilości na opakowaniu), budyń musi mieć gęstą konsystencję. Do foremek nałożyć warstwę ciasta, nałożyć łyżeczkę budyniu, przykryć warstwą ciasta. Pic w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

14.10.2012 17:59
Ja tez muszę koniecznie wypróbować z budyniem!:)

Edyta31

30.09.2011 22:34
z budyniem jeszcze nie próbowałam, muszą być pyszne

Mati13

02.09.2011 11:53
pyszne:)

angelika14

28.06.2011 12:26
też mam taką foremkę do pieczenia jest super polecam a mufiny pierwsza klasa śliczności

Iwona45

17.05.2011 11:04
pycha

haniaa

09.11.2010 23:03
kapitalne... chyba kiedyś je zrobię :)

Monika193

06.09.2010 06:12
mniam

RenataZ-et

03.09.2010 16:19
Tak branditka, szczerze polecam formy silikonowe. Są bardzo wytrzymałe i funkcjonalne, obecnie nie wyobrażam sobie wypieków bez nich.... :)

banditka

03.09.2010 14:55
Fajne mufiny a dobrze a takiej formie sie piecze?

mehia

17.08.2010 12:25
piękne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat