Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonych szparagów i dymki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 40 dag
dymki ze szczypiorkiem 2-3 sztuki
masło 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka czubata
serek topiony 10 dag
bulion drobiowy 1 litr
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
grzanki do posypania
szczypiorek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonych szparagów i dymki

Kroki postępowania

1
Z szparagów usunąć zdrewniałe końce, nie trzeba ich obierać, blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku z łyżeczką cukru, osączyć pokroić na kawałki.
Krok 1 - Zupa z zielonych szparagów i dymki foto
2
Dymkę umyć pokroić drobno-razem ze szczypiorem,W garnku rozgrzewamy masło wrzucamy dymkę ,
Krok 2 - Zupa z zielonych szparagów i dymki foto
3
szparagi smażymy 3 minuty po czym wsypujemy mąkę , przesmażamy chwilę
Krok 3 - Zupa z zielonych szparagów i dymki foto
4
wlewamy gorący bulion rosołowy, dodajemy topiony serek, doprawiamy gałką solą i białym pieprzem gotujemy całość 5 minut, zestawiamy z ognia, rozlewamy na talerze, posypujemy szczypiorkiem.Podajemy z grzankami
Krok 4 - Zupa z zielonych szparagów i dymki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.05.2015 18:33
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak