Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 8 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
przyprawa uniwersalna ziołowa 1 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w panierce

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 1 łyżki marynaty pikantnej do mięs i drobiu.
Bułkę tartą dokładnie wymieszać z wszystkimi przyprawami.
Krok 1 - Polędwiczki w panierce foto
2
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem.
Krok 2 - Polędwiczki w panierce foto
3
Polędwiczki z kurczaka maczać w jajku, a następnie obtaczać w w przyprawionej bułce tartej.
Krok 3 - Polędwiczki w panierce foto
4
Polędwiczki w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Krok 4 - Polędwiczki w panierce foto
5
Smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem.
Krok 5 - Polędwiczki w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 02.06.2016 00:22
super pomysł
Sroczka 19.05.2015 21:33
Pyszne mięsko, zjadłabym.
irenka 18.05.2015 19:39
przepyszne jedzonko
Bernadeta1 18.05.2015 18:05
smaczne mięsko
norweska20 18.05.2015 16:21
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak