Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z sandacza 200 g
ziele angielskie
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
masło klarowane
koncentrat pomidorowy 40 g
Kucharek Smak Natury
marchew 1/2 szt.
pietruszka 1/2 szt.
seler 1/2 szt.
białe wino 100 ml
chrzan żurawinowy
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku

Kroki postępowania

1
Kroimy rybę na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do ryb i odkładamy do lodówki na ok. 10 minut.
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
2
Kroimy cebulę w półksiężyce i smażymy na patelni na maśle klarowanym, doprawiamy solą. Po chwili dodajemy pociętego w półksiężyce pora i starta na tarce na dużych oczkach marchewkę, selera i pietruszkę.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
3
Całość doprawiamy Przyprawą Kucharek Smak Natury, 4 kulkami ziela angielskiego, liściem laurowym.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
4
Podlewamy białym wytrawnym winem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy warzywa około 2 minut i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
5
Wyjmujemy z lodówki sandacza, kładziemy w naczyniu na warzywach i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
6
Upieczoną rybę serwujemy z warzywami, chrzanem żurawinowym i rukolą.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak