Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 2 szt
marchewka 3 szt
kiełbasa śląska 3 szt
masło klarowane 2 łyżki
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

Kapustę drobno poszatkować.
W rondlu roztopić masło i dodać kapustę, pokrojoną w plasterki marchewkę,cukier, sól, pieprz i dusić.
Dolać 1/2 szklanki wody, pokrojoną w kostkę kiełbasę, posiekany szczypiorek i koperek.
Dusić do miękkości.
Podawać na gorąco z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.05.2015 15:37
zjadłabym :)
aginaa 18.05.2015 14:25
smaczna kapustka
pestka 18.05.2015 13:39
bardzo smaczna kapustka
Gracer 18.05.2015 13:21
bardzo apetyczna kompozycja smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak