Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony z miodem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
czosnek 1/2 główki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 1 łyżka
miód wielokwiatowy 4 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony z miodem

Boczek surowy dokładnie myjemy, odciągamy skórę. Boczek surowy nakłuwamy widelcem z dwóch stron, polewamy miodem, posypujemy wszystkimi przyprawami z dwóch stron: liściem laurowym, przyprawą staropolską, solą, pieprzem, majerankiem i obranym czosnkiem. Zwijamy boczek w rulon, odstawiamy do lodówki na całą noc. Kolejnego dnia mocno ściskamy boczek i wiążemy nićmi. Boczek pieczemy w folii do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym około 90-120 minut w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 18.05.2015 16:27
Pyszności;)
Beatris 18.05.2015 15:03
Pyszna domowa wędlinka na kanapki:)
barbara11561 18.05.2015 13:23
pyszna roladka na ciepło i na zimno:)
Wafelek2601 18.05.2015 13:05
Świetne mięsko
Futka 18.05.2015 12:22
Smaczny i aromatyczny boczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak