Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 40 dag
ziemniaki ugotowane 50 dag
boczek 15 dag
śmietana 200 ml
ocet 2 łyżki
mąka 2 łyżki
koperek 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z ziemniakami

Buraki obrać, utrzeć na tarce, wlać 1,5 litra wody, dodać ocet, gotować do miękkości. Śmietanę połączyć z mąką i wlać do barszczu, zagotować. Boczek usmażyć na patelni. Barszczyk podawać z ziemniakami, z dodatkiem boczku. Wszystko posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.05.2012 22:22
Apetycznie się prezentuje. Uwielbiam barszczyk.
Margo1 26.12.2010 12:43
pyszne lubię taki
pauluna
pauluna 26.08.2010 15:45
ale pyszne
plocia 16.08.2010 20:36
robię podobnie, ale bez boczku
Monika193
Monika193 15.08.2010 13:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak