Barszcz czerwony z ziemniakami

Barszcz czerwony z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    40 dag
  • ziemniaki ugotowane

    50 dag
  • boczek

    15 dag
  • śmietana

    200 ml
  • ocet

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać, utrzeć na tarce, wlać 1,5 litra wody, dodać ocet, gotować do miękkości. Śmietanę połączyć z mąką i wlać do barszczu, zagotować. Boczek usmażyć na patelni. Barszczyk podawać z ziemniakami, z dodatkiem boczku. Wszystko posypać siekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

30.05.2012 22:22
Apetycznie się prezentuje. Uwielbiam barszczyk.

Margo1

26.12.2010 12:43
pyszne lubię taki

pauluna

26.08.2010 15:45
ale pyszne

plocia

16.08.2010 20:36
robię podobnie, ale bez boczku

Monika193

15.08.2010 13:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat