Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójna
szpinak mrożony 300 g
masło 1 łyżka
czosnek ząbki 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
boczek wędzony w plastrach 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem

Kroki postępowania

1
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy do rozmrożenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na mięsie.
Krok 1 - Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem foto
2
Filet z kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Delikatnie rozbijamy i układamy na blacie, tak żeby jeden zachodził na drugi. Przyprawiamy słodką czerwoną papryką oraz liściem lubczyku. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku.
Krok 2 - Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem foto
3
Roladę układamy na folii aluminiowej, obkładamy plastrami boczku. Szczelnie zawijamy folią i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut.
Krok 3 - Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 18.06.2017 07:25
pyszna rolada
Norgiusz 23.05.2015 17:06
pysznie wygląda
pajbek 23.05.2015 11:31
Pyszne :-)
Jadwiga/Jaga85 18.05.2015 20:21
Super mięsko
MałaMi89 18.05.2015 13:55
Świetny przepis!! :)
Futka 18.05.2015 12:21
Wspaniała i niezwykle smaczna rolada. Prezentuje się wyśmienicie :)
VioletoweKucharzenie 18.05.2015 12:06
Jak ja uwielbiam szpinak z aromatem czosnku, kurczaka i boczek. To połączenie jest rewelacyjne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak