Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem

Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,2 kg
  • pieczarki

    200 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

  • papryka ostra Prymat

  • słodka papryka Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • ząbki czosnku

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem
Schab kroimy wzdłuż dłuższego boku na duży prostokąt o grubości około 1 cm. Rozcięty schab przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz słodką czerwoną papryką.
Krok 2 - Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni. Pieczarki kroimy w plastry, dodajemy do cebuli. Dusimy do miękkości.
Krok 3 - Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem
Papryki kroimy w kosteczkę, smażymy na osobnej patelni. Jajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Siekamy w drobną kostkę.
Krok 4 - Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem
Po całości kolejno układamy pieczarki z cebulką, papryki oraz jajka. Zwijamy do środka, staramy się aby rolada była dość ścisła. Obwiązujemy nicią.
Krok 5 - Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem
Wierzch nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ostrą czerwoną papryką. Przekładamy do szczelnego pojemnika, trzymamy w lodówce przez całą noc. Po tym czasie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 170*C i pieczemy jeszcze około 1 godziny 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

18.05.2015 15:37
Na pewno pyszna - wygląda fantastycznie!

Aleksandra/Olcia

18.05.2015 12:05
i na pewno doskonale smaku ,super rolada

VioletoweKucharzenie

18.05.2015 11:49
Prosta w wykonaniu, kolorowa, krucha i smaczna rolada schabowa z pieczarkami, paprykami oraz jajkiem. Sprawdzi się na domowych uroczystościach, ponieważ wygląda efektownie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat