Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa z rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 2 łodygi
wiśnie w syropie 1 słoik
woda 2 szklanki
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 16 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Porada

Podawać na ciepło lub zimno z makaronem i śmietaną :)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa z rabarbarem

Rabarbar umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na 0,5 cm kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą. Gotować, aż będzie miękki i zacznie się rozpadać. Dodać do garnka cukry oraz wiśnie z zalewą. Gotować 10 minut. Mąkę rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody, wlać powoli do mocno gotującej się zupy, żeby lekko zgęstniała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.05.2015 08:40
Dawno tak pysznej zupy nie robiłam
paulette17 18.05.2015 10:12
Jeszcze nigdy nie jadłam zupy owocowej :) hm... Smaczna musi być :)
Katarzyna59 17.05.2015 21:38
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak