Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone paprykowe udka z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
olej 100 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
papryka mielona 2 łyżeczki (wędzona)
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone paprykowe udka z kurczaka

Olej mieszam z papryką ostrą, papryką wędzoną, przyprawą uniwersalną, solą oraz pieprzem. Do marynaty wkładam udka z kurczaka. Dokładnie nacieram i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Udka razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 17.05.2015 23:12
mniam pyszne udka :)
Gracer 17.05.2015 21:02
super przepis
Sroczka 17.05.2015 20:38
Pyszne mięsko, zjadłaby takie na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak