Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka Krysi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny 20 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 g
cukier 20 g
woda 80 g
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka Krysi

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Część cukru zalać wodą gorącą, dodać sok z cytryny, zagotować.
Dodać napęczniałą żelatynę, rozmieszać całość oziębić.
Żółtko utrzeć na puszystą masę z resztą cukru.
Utartą masę połączyć mikserem z przestudzona lecz płynną galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak