Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa śmietanowa do ciasta

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 24% 2 kubki
galaretka cytrynowa 1 opak
cukier puder 1 łyżka
aromat rumowy 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Masa śmietanowa do ciasta

Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i aromatem.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niecałej szklance, wrzącej wody, zostawić do lekkiego stężenia.
Do śmietany dodać galaretkę, ubić, zostawić do stężenia masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 11.10.2011 09:59
fajne ą takie masy na bazie galaretki
Ewa92 06.11.2010 19:41
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak