Ryż z dżemem

Ryż z dżemem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    200 g
  • dżem wiśniowy

    100
  • cukier

    100 g
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • tłuszcz

  • ryż

    4 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając tłuszcz do wody.
Śmietanę ubić, posłodzić i dodać cukier waniliowy.
Ryż porcjować, polewać śmietaną i nakładać łyżeczką dżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mirka-Ludomila

02.11.2011 23:19
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat