Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
pieczarki 10 sztuk
pierś z kurczka 2 sztuki
oliwki zielone 1 słoiczek mały
olej do smażenia do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
śmietana 18-procentowa 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
ser żółty 20 dag
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany

Bakłażany myjemy a następnie przekrawamy na pół wzdłuż. Wydrążamy środek i kroimy go w kosteczkę, dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy na złoty kolor. Pierś z kurczaka myjemy oczyszczamy a następnie kroimy w kosteczkę i osobno smażymy, pod koniec doprawiamy do smaku. Oliwki kroimy w cienkie plasterki, natomiast pieczarki w kosteczkę. Mięso mieszamy z pozostałymi składnikami i faszerujemy bakłażany. Lekko polewamy olejem każdą łódeczkę bakłażana i zapiekamy ok 45 min w temp. 180\'C. Po tym czasie polewamy sosem - ser żółty rozpuszczamy, dodajemy śmietanę wymieszaną z jajkami i ciągle mieszamy. Zapiekamy ok 5 min. Podajemy ciepłe. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.02.2014 08:25
wygląda smakowicie
czekoladka_m 16.01.2014 12:49
smacznie wygląda:)
RenataZ-et 08.08.2012 12:55
uwielbiam takie dania
IKrakowianka 29.04.2012 21:07
to coś dla mnie
bami 26.04.2012 22:17
Smakowite danie :)
Marzena40 07.04.2011 15:02
pyszny pewnie
gosia47-47 22.03.2011 15:21
smakuje mi :)
IlonaAlbertos 16.08.2010 08:00
Super przepis, bakłażan wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak